Need appliance parts? Call 877-803-7957 now or use the parts search box:

Parts Search

Begin your journey to appliance repair mastery...

Click here to check out our structured, online appliance repair training courses for rookies and experienced techs.

FAQs | Repair Videos | Academy | Newsletter | Podcast | Contact

Stay connected with us...

Samurai on Facebook - become a fan today! Sign up for our free newsletter and keep up with all things Appliantology. Subscribe to our YouTube channel for lots of appliance repair tips and help! Follow the Samurai on Twitter and get timely morsels of Appliantological Wisdom! Subscribe to our MST Radio podcast to learn secrets of the trade.
Guest Max

Frigidaire Refrigerator Not Getting Cold Enough

3 posts in this topic

Hi,

Frigidaire Refrigerator Model # FRT18TPHW0

Age is just under 5 years.  Removed back freezer panel , Ball of Ice around capillary tube, the rest of the evaporator coils are clean , no ice or frost. Evaporator Fan runs great. Compressor runs all the time.  Evaporator coils are cold next to the capillary tube but the rest of the coils do not get cold...   Defrost heater is not on as it is cool to the touch..

Is this a compressor failure as described in the Kenmore topic ?  Bought in spring of 2000.  Have 1 month left on the mfg. warranty if it is.  Is there a way to be sure ?

thanks,

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Need appliance parts? Call 877-803-7957 now!

Call the M.F.ing Mfr B4 the Warranty runs out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

[user=0]Beavus[/user] wrote:

Call the M.F.ing Mfr B4 the Warranty runs out.

Beavus called the ball on this one.  You've had a sealed system failure.  Do you really care what the exact problem?  Or do you just want your fridge to get cold again?  and do you want an expensive repair done under warranty?  If you answered "no" to the first question and "yes to the latter two, then you need to get off the computer right now and get on the phone to Friggidaire to get your fridge fixed taco-pronto. 

.

.

.

What, you're still here?

Share this post


Link to post
Share on other sites