Need appliance parts? Call 877-803-7957 now or use the parts search box:

Parts Search

Lost with the new appliances? The Samurai teaches you Circuit Fu…

Click here to check out our structured, online appliance repair training courses for rookies and experienced techs.

FAQs | Repair Videos | Academy | Newsletter | Podcast | Contact

Stay connected with us...

Samurai on Facebook - become a fan today! Sign up for our free newsletter and keep up with all things Appliantology. Subscribe to our YouTube channel for lots of appliance repair tips and help! Follow the Samurai on Twitter and get timely morsels of Appliantological Wisdom! Subscribe to our MST Radio podcast to learn secrets of the trade.
takoman

kenmore fridge

4 posts in this topic

Before the defrost cycle starts, the beer section gets warm, like up to 55 degrees, sometimes warmer before defrost cycle kicks in.  Is this normal?  Ice cream section o.k.  The difuser was replaced 6 months ago but a month later this started and I had hoped it would fix itself. Also weird is the fridge doesn't shut off like before when it went into defrost.  Any ideas or suggestions? Thanks in advance.:? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Need appliance parts? Call 877-803-7957 now!

25ssa model # 106.52552100....You have something very wrong with this frig, it is a Whirlpool made box.  Something is very wrong...see if the defrost heater is staying on in the cooling mode also???  The box should be dead except for the light in the defrost mode.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You might have something very wrong with your temperature board control assy ref # 6 in this breakdown also....Does the light in the food side shut off when the door is closed????

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks for your quick reply.  LIght in beer section goes off when door closes.  Had to lose some weight before door would close. Ha! Also checked to make sure of full defrost.  Ripped off evaporator cover and yes, the coils are completely defrosted.  Checked to make sure the heater coil is not on all the time.  Seems fine.  Looks like I have to change the control board.  I'm gonna change the defrost thermostat at the same time cause it's cheap enough.  Get back to you on the results.  Once again, thanks alot.

Share this post


Link to post
Share on other sites