Need appliance parts? Call 877-803-7957 now or use the parts search box:

Parts Search

Learn Circuit Fu, the ancient lost art of appliance repair…

Click here to check out our structured, online appliance repair training courses for rookies and experienced techs.

FAQs | Repair Videos | Academy | Newsletter | Podcast | Contact

Stay connected with us...

Samurai on Facebook - become a fan today! Sign up for our free newsletter and keep up with all things Appliantology. Subscribe to our YouTube channel for lots of appliance repair tips and help! Follow the Samurai on Twitter and get timely morsels of Appliantological Wisdom! Subscribe to our MST Radio podcast to learn secrets of the trade.
bridgstar

Frigidaire LGHS2665KF0 / ice on evaporator fan

4 posts in this topic

Hi everyone! I'm looking for some help with the freezer in my not-very-old Frigidaire side-by-side refrigerator. Every few weeks for the past six months or so, enough ice builds up on the evaporator fan to cause a terrible grinding noise. I've gotten pretty good at taking the freezer apart to clear the ice off the fan... but I'm getting tired of this routine and hope to fix the problem instead of continually managing the symptoms.

At first we thought the ice bucket might be getting too full, sending excess water/ice into the back panel. But even when we kept the ice bucket virtually empty, ice still built up on the evaporator fan.

Appreciate any suggestions anyone can provide!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Need appliance parts? Call 877-803-7957 now!

Is the entire Evaporator Coils frosted evenly, or only partially ?

May need to post a picture somewhere, then post the link here..

Sounds like a Defrost problem (or worse)

If you could use an OHM meter to test the Defrost Heater

Share this post


Link to post
Share on other sites

The evaporator coils do not seem to be frosted evenly. I'll take a picture next time I take it apart...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do not know if your problem has been fixed, I ran across a few of these unit with a chunk of ice forming on the rear wall of the freezer near the evap motor...kinda off to the left side.....If you look at the I/M fill tube, half of the fill tube slot is behind the rear panel.......I cover the slot from the panel towards the rear.......The slot should be open from the panel forwards........Discovered that during I/M fill cycle, the water was splashing out of the back half of the slot and running down the back wall and the freezing into a chunk of ice that grows towards the motor....I used HVAC foil tape, the H.D. type. keep us posted......

Share this post


Link to post
Share on other sites