Need appliance parts? Call 877-803-7957 now or use the parts search box:

Parts Search

Learn appliance repair at online the Master Samurai Tech Academy.  Learn more.  Earn more.

FAQs | Repair Videos | Academy | Newsletter | Podcast | Contact

  • Announcements

    • Samurai Appliance Repair Man

      ***READ THIS PRIOR TO STARTING A NEW TOPIC***   05/02/2016

      Topics with the complete and accurate model number in the topic title will get priority attention. You can validate your model number by entering into the form on this page: http://www.repairclinic.com/?clearLs=true For more help on using Appliantology effectively, please see this page:  
Darryl Schweitzer

Fridaire front load machine sucks in a little water then stops responding LTF2140ES0

5 posts in this topic

Hello my Fridaire Front Load wash machine model number LTF2140ES0 is not running through any cycles. When I set the dial and press start the door locks and it sucks in a little bit of water and then just stops. The door stays locked and the LED's all stay on but the machine itself doesn't do anything. When I hit the stop button it unlocks the door and won't drain or anything like that. I am wondering if this sounds like a problem which could be fixed easily or if its going to be more trouble then anything else. I have an older machine to take its place but the front load has water in it and I would like to know how to drain that. I really appreciate any advice I could get on the subject thank you in advance!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Need appliance parts? Call 877-803-7957 now!

What happens when you manually move it to DRAIN/SPIN?

The last one I had that did the same thing was a faulty motor control board in the bottom of the machine.

Tech sheet should be found in the bottom taped to the side panel inside the machine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would also check pump and dispenser door.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Get the tech sheet from behind the bottom front panel and try putting the machine into diagnostic mode. Do tell.

Share this post


Link to post
Share on other sites