Jump to content


Use this Search Box to Find Appliance Repair Help Now
Need help finding your model number?
365-day return policy on all parts purchased here, even electrical parts that have been installed!


FAQs | Store | Memberships | Repair Videos | Academy | Newsletter | Beer Fund | Contact


Welcome to Appliantology.org, the Web's Premiere Appliance Repair Resource for DIYers!

The world-famous Samurai Appliance Repair Forums


You can post a question and get repair help for FREE! Click here to get started.


Already a member of the Appliantology Academy? Just sign in with your username and password in the upper right-hand corner of the screen.

 


Photo

Maytag MAH6700AWW washer - no high speed spin

slow spin pump 8e e8

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 RyGuy

RyGuy

    Unsui

  • Grasshoppah
  • Pip
  • 2 posts

Posted 28 February 2012 - 01:06 AM

I have a MAH6700AWW that the board went out on. I got a new board and put it in and now it seems I have other issues.
The unit will not reach high speed, clothes come out wet. The pump works fine, as I also put in a new pump and checked for clogs.
I ran all checks and they all come out OK. The error code I get is 8e or e8. My model is version 11. The board they sent me is the newer one that has ports for the mems unit. They did NOT send me a mems unit with this board. Could this be whats causing my issues?

Use the Appliantology Parts Search Box to Find What You Need!
Enter your model number, part number, type of appliance, brand, or even a part description.
365-day return policy on all parts purchased here, even electrical parts that have been installed!

#2 kdog

kdog

    RoughShod

  • Appliantology Fellow
  • PipPipPipPipPip
  • 7,465 posts
  • Location: Canada
  • Flavorite Brew:Dickens Cider

Posted 28 February 2012 - 02:52 AM

What was the reason you replaced the board, because of the spin issue ? there is literature that states series 10-14 did not have the mems pcb, but notes that if the mems harness has the harness reversed between the control and the mems, that the machine will spin at 180 rpm maximum.

The R/C link shows the harness included with the control:

 

http://www.repaircli...mber=MAH6700AWW

 


Main-Control-Board-34001479-01025726.jpg


Help us keep the lights on: buy appliance parts here ==> http://repairclinic.com

For service manuals and lots of other goodies, become an Apprentice ==> Apprenticeship

#3 kdog

kdog

    RoughShod

  • Appliantology Fellow
  • PipPipPipPipPip
  • 7,465 posts
  • Location: Canada
  • Flavorite Brew:Dickens Cider

Posted 28 February 2012 - 02:56 AM

But the mems seperate :dontknowaboutyou:
http://www.repaircli...mber=MAH6700AWW

 

Main-Control-Board-34001484-00702740.jpg


Help us keep the lights on: buy appliance parts here ==> http://repairclinic.com

For service manuals and lots of other goodies, become an Apprentice ==> Apprenticeship

#4 RyGuy

RyGuy

    Unsui

  • Grasshoppah
  • Pip
  • 2 posts

Posted 28 February 2012 - 04:24 PM

I replaced the control board because of a code 2e.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users


FAQs | Store | Memberships | Repair Videos | Academy | Newsletter | Beer Fund | Contact


Use the Appliantology Parts Finder to Get What You Need!
Enter a model number, part number, type of appliance, brand, or even a part description.
365-day return policy on all parts purchased here, even electrical parts that have been installed!

Your Sometimes-Lucid Host:
Samurai Appliance Repair Man
"If I can't help you fix your appliance and make you 100% satisfied, I will come to your home and slice open my belly,
spilling my steaming entrails onto your floor."

The Appliance Guru | AppliancePartsResource.com | Samurai's Blog

Real Time Analytics