Need appliance parts? Call 877-803-7957 now or use the parts search box:

Parts Search

Learn appliance repair at online the Master Samurai Tech Academy.  Learn more.  Earn more.

FAQs | Repair Videos | Academy | Newsletter | Podcast | Contact

  • Announcements

    • Samurai Appliance Repair Man

      ***READ THIS PRIOR TO STARTING A NEW TOPIC***   05/02/2016

      Topics with the complete and accurate model number in the topic title will get priority attention. You can validate your model number by entering into the form on this page: http://www.repairclinic.com/?clearLs=true For more help on using Appliantology effectively, please see this page:  
Lalas713

Kenmore washer model 110.21202010

7 posts in this topic

Please help!

My washer is 15 months old and I have had nothing but problems with it. Normally it's just off balance and I have been able to correct it, but not this time. This time it won't even start. Normally the lid lock and fill lights come on and then the lid light goes off briefly and turn back on. Mine takes about five minutes before it shuts off and when it turns back on, nothing happens, except for it clicking.

I have read a previous forum on here about something similar happening to someone else in March and I did try the diagnostic test that you posted for her, but after several attempts nothing happens, and I did it within the 6 second timeframe but, alas, no blinking lights, no error codes, nothing. I am beyond frustrated. I don't want to buy another washer, since this one is still new, but if you can't help me then I guess I will have to bite the bullet and empty my bank account to get a better washer!

Any assistance you can provide would be greatly appreciated.

Thanks,

Gail

Share this post


Link to post
Share on other sites

Need appliance parts? Call 877-803-7957 now!

sounds like a bad lid lock needs to be replaced

Share this post


Link to post
Share on other sites

Would that be the Lid latch assembly kit from repairclinic.com? So, what you're saying is that If I replace it, then the washer should go thru its normal cycle, barring any other possible problems, that is. Is that correct?

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes,

Any part ordered from RepairClinic can be returned for a refund (less shipping)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks!

I ordered the part and it should be here by Friday. I'll let you know how it turns out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The good news....The part was delivered yesterday and I installed it...not as hard as I was anticipating...and, low and behold, when I ran I test run through it it actually worked. Then I did it with clothes, just a small load, and it worked too!

Now for the bad news...today it's not working right, again. It's doing basically the same thing, lock's not releasing when you start, but when it finally does and then relocks the washer does fill up and it wasn't before. However, it does not agitate and it does not spin and it takes forever to change from setting to setting. I have no idea what is wrong with it, but I do know it's junk. I caved and bought a Maytag w a 5 year warranty!

Thanks for all you help!

Share this post


Link to post
Share on other sites