Need appliance parts? Call 877-803-7957 now or use the parts search box:

Parts Search

Learn appliance repair at online the Master Samurai Tech Academy.  Learn more.  Earn more.

FAQs | Repair Videos | Academy | Newsletter | Podcast | Contact

elmonducky

Whirlpool Top Load WTW6600SW

10 posts in this topic

OL fault code being displayed.  Usually happens at end of cycle.  Happens even with NO clothes in washer.  Replaced Main board, still no change. Tub turns freely and moves up and down freely.  Agitates, spins and drains.  Any ideas?? Only 2yrs old. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Need appliance parts? Call 877-803-7957 now!

Pull basket and look for something between tub and basket

Share this post


Link to post
Share on other sites

Look at suspension rods, most of the time you will see rust. Replace rods and fix leak with silicon or new tray.  Water will leak out of tray or hose.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Make sure the center bolt at the bottom of the machine on the rotor hasn't backed out and is tightened down all the way.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok checked the suspension rods, no rust smooth movement.  checked center bolt, tight as a drum.  Checked between tubs, clean as a whistle.  Heres what I have noticed, when I put on rinse and spin cycle tub fills with water to about the 4th hole below the tub cover.  As soon as it stops it then drains all the water out and when it finishes draining at about 3 mins on timer is goes into a slow spin till it times out.  Then it displays a O L error code.  When it fills on rinse it never agitates it just starts draining.  I was thinking perhaps the water pressure switch but not sure.  Any input???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manual is here

Share this post


Link to post
Share on other sites

I appreciate the suggestions but I dont understand the logic.  The washer goes through the complete wash cycle without a problem till it reaches the end. With no load it gives an error code indicating overload.  Why would the washer fill almost to the top of the tub on the rinse with no clothes then immediately drain without any agitation of the water?  Why would it drain the water out leaving no time for a proper spin out? 3 mins of spin could not possibly accomplish the purpose. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inspect the hose from the control to the tub. Maybe it is pinched flat or obstructed.

Share this post


Link to post
Share on other sites