Need appliance parts? Call 877-803-7957 now or use the parts search box:

Parts Search

Learn appliance repair at online the Master Samurai Tech Academy.  Learn more.  Earn more.

FAQs | Repair Videos | Academy | Newsletter | Podcast | Contact

  • Announcements

    • Samurai Appliance Repair Man

      ***READ THIS PRIOR TO STARTING A NEW TOPIC***   05/02/2016

      Topics with the complete and accurate model number in the topic title will get priority attention. You can validate your model number by entering into the form on this page: http://www.repairclinic.com/?clearLs=true For more help on using Appliantology effectively, please see this page:  
prairiestr

Viking VDSC4854GGG 48" DUAL FUEL

6 posts in this topic

I'm gonna need help with this one.

 RH oven no bake or broil. Elements ok. Tough to read wiring diagram. Very small.

L1 present at red wire at selector sw.

L2 appears to be present at wt/bu wire at sel.sw.

In bake position, thermostat set 350, 240v between red(L1) and wh/bu(L2) at selector sw.

Yet, no heat?

Help please.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Need appliance parts? Call 877-803-7957 now!

Are you getting any voltage at the elements themselves?  Do you have a model number so we can take a look at the wiring diagram?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Model # listed in topic title. VDSC4854GGG

I didn't check voltage @ elements, :stupid:  but I would guess that 0v across and 120v to ground.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check for burnt wire/terminal at big molex plug at right and/or left rear corner.

Share this post


Link to post
Share on other sites

My bad on the model number. I'm with Kurtius on checking the wiring.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kurtius & Kurby,
Thanks for the tip, I'll try to check that today. :thanks:

Share this post


Link to post
Share on other sites