Need appliance parts? Call 877-803-7957 now or use the parts search box:

Parts Search

The days of Monkey Boy Service Calls are over...

Click here to check out our fun short course and learn how to get the most out of Appliantology.

FAQs | Repair Videos | Academy | Newsletter | Podcast | Contact

Stay connected with us...

Samurai on Facebook - become a fan today! Sign up for our free newsletter and keep up with all things Appliantology. Subscribe to our YouTube channel for lots of appliance repair tips and help! Follow the Samurai on Twitter and get timely morsels of Appliantological Wisdom! Subscribe to our MST Radio podcast to learn secrets of the trade.
herfdog

KSSS42MDX03 Requesting service manual

5 posts in this topic

First of all I am requesting a service manual for a Kitchen Aide fridge model KSSS42MDX03.

 

Second, I am having a hard time figuring this one out. The evap fan is not working, there is 120 volts to fan, checking neutral to hot. I replaced the fan it still does not work so I hooked it up to 120 volts from a different power source, it works fine. I even ran a neutral from light using existing hot wire but it still wouldn't work. Any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Need appliance parts? Call 877-803-7957 now!

Sounds like empty voltage...some connection is failing under load. Trace the hot wire back and eliminate sections till you find it. Does the fan go thru the bimetal on this one?

Edited by KurtiusInterupptus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds like empty voltage...some connection is failing under load. Trace the hot wire back and eliminate sections till you find it. Does the fan go thru the bimetal on this one?

The neutral may go through the bimetal but i temporarily bypassed it with the same results. Empty voltage makes sense, I'll put each section under a load to test. Thanks 

unless otherwise directed, all voltages should be measured with all devices connected ...

http://www.repairclinic.com/referral.asp?R=154&N=829022

 

Main-Control-Board-4388656-00967386.jpg

Yes, there is no voltage under load. So you think it's the control? Where is it located? Could I get that service manual? Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, there is no voltage under load. So you think it's the control?

Where is it located?

Could I get that service manual? Thanks

yes

I don't have a service manual for that 1996 model

The 2001 model (service manual) uses a different Controller

 

 

Refrigerator Main Control Board # 3

O2024312-00005.png

Share this post


Link to post
Share on other sites