Jump to content


Learn appliance repair at the Samurai Tech Academy.  Learn more.  Earn more.


Use this Search Box to Find Appliance Repair Help Now
Need help finding your model number?
365-day return policy on all parts purchased here, even electrical parts that have been installed!


FAQs | Store | Memberships | Repair Videos | Academy | Newsletter | Beer Fund | Contact


Welcome to Appliantology.org, the Web's Premiere Appliance Repair Resource!

The world-famous Samurai Appliance Repair Forums


You can post a question and get repair help for FREE! Click here to get started.


Already a member of the Appliantology Academy? Just sign in with your username and password in the upper right-hand corner of the screen.

 


Pamzella

Member Since 02 Jul 2013
Offline Last Active May 02 2014 12:27 AM

Topics I've Started

Whirlpool Duet dryer smells

01 May 2014 - 12:31 AM

I have a Whirlpool Duet Steam dryer purchased new in January 2013.  (Can't find the model # in the dark.)

 

We have had an intermittent but annoying problem with clothes smelling like mildew.  We were blaming being left in the washer etc. but I just opened up the dryer to check on a half dry load and the smell is quite strong-- I think it's coming from the dryer!  The vent is just about 8' to the outdoors and I replaced it and keep it clean, I clean the lint trap every load and when I do some of our fluffy bath towels, I check in the middle.

 

It's not happening on the steam refresh I sometimes use, it's regular clothes/towels under "normal" drying conditions.  

 

Any suggestions what I should check/what I could do?  I leave the door cracked open a lot.


Kenmore washer eating couplers

30 November 2013 - 10:43 PM

I posted last July about my kenmore washer needing a new coupler again after just a year (http://appliantology...ss/#entry259826). I got great advice. I wondered about failure because we put the washer on its side/did things wrong last time, but it know for sure this last time we followed the video exactly with the OEM part. But that was July and it is November and it failed AGAIN on Thanksgiving. So ready to throw in the towel, but in just got a new timer for the thing 2 months ago which is more than the coupler part. I have not washed a single load with too little water, everything on permanent press, I do not overload the washer, no chance of abuse this time. I checked all the things mentioned in the earlier thread, dogs, motor mounts, etc. we did a checklist and everything except the coupler,which was crumbled rubber, was a-ok. Is this inevitable/poor design/ something to do with the age of the washer at this point? I will replace the coupler again because now I know it doesn't take THAT long and the part is cheap and the timer was not. But pumping out the water from a filled washer? Not fast or easy. Having the washer die before vacation or holidays is rather inconvenient. Apparently I need to buy these things in bulk. The coupler is designed to fail so the transmission does not.... Could there be a flaw in the transmission operation (getting progressively worse)?

New washers have such awful reviews and I have so much synthetic clothing that I know I am likely to just end up being another used washer, and I worry about inheriting even worse maintenance problems than a $10 coupler+shipping and and hour or so of my time. But if anyone has any thoughts about when to walk away and send this one to the trash, I will listen to that too.

Kenmore 90 series appears to need another coupler... what did we miss?

03 July 2013 - 12:55 AM

I got it used from a friend about 19 months ago, model 110.20902990. About 11 months ago I needed a new coupler for the washer-- my stepdad (contractor) and husband replaced it. All worked fine. Less than a year later, it will again not spin or agitate again. I only caught it at the end of a load which drained but the clothes were more wet than usual, there were and are still no odd sounds, the tub just doesn't move. I do not *think* I have overloaded the washer, but I cannot say it didn't happen ever.

We have not opened it all up again, but the lid switch appears fine. I learned that my husband put the washer on it's back (something to protect the hose ends) while doing the previous repair after having trouble on it's front, and read a thread (I think here) that said not to do that because it will break something else/not align something right in the end.

I know the coupler part is not expensive, it's just the labor taking it apart. Can we improve our chances of longevity by avoiding common mistakes we might have made in the installation last time? I'm reading about people hammering on the coupler "just so". Is being on it's back a mistake, and is there a better way? Are there other parts we want to consider replacing this time around as well if it's not overloading that has caused the failure? I have time to help but mechanics is not my strong suit and I can't do this alone. I know this isn't a fun repair process for the "free" help, but the reviews on new washers really make me want to keep this one alive.


FAQs | Store | Memberships | Repair Videos | Academy | Newsletter | Beer Fund | Contact


Use the Appliantology Parts Finder to Get What You Need!
Enter a model number, part number, type of appliance, brand, or even a part description.
365-day return policy on all parts purchased here, even electrical parts that have been installed!

Your Sometimes-Lucid Host:
Samurai Appliance Repair Man
"If I can't help you fix your appliance and make you 100% satisfied, I will come to your home and slice open my belly,
spilling my steaming entrails onto your floor."


The Appliance Guru | Master Samurai Tech

Real Time Analytics