Begin your journey to appliance repair mastery...

Click here to check out our structured, online appliance repair training courses for rookies and experienced techs.

FAQs | Repair Videos | Academy | Newsletter | Podcast | Contact

Stay connected with us...

Samurai on Facebook - become a fan today! Sign up for our free newsletter and keep up with all things Appliantology. Subscribe to our YouTube channel for lots of appliance repair tips and help! Follow the Samurai on Twitter and get timely morsels of Appliantological Wisdom! Subscribe to our MST Radio podcast to learn secrets of the trade.
aghory

Ge agitator squeaks WCSR2009DBWW

12 posts in this topic

I have a top load collosal series GE,WCSR2009DBWW, a few years old. I noticed that the washing machine squeaks when agitator moves.

In the beginning I thought it was an apron problem, but upon pulling out front panel I found no bent apron and no bottom rubbing.

I took a video with the squeaking and I posted it on youtube.

Could it be agitator's brake sleeping? Machine does not squeak when pulling water out, when it spins-only when agitator moves.

Here is the link

Thank you.Every opinion counts.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Need appliance parts? Call 877-803-7957 now!

Te tub is suspended from 4 supports. the supports hang from 4 plastic glides. Does it squeak when you shake the tub back and forth?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unfortunately, no.It's not coming from the supports :wallbash:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Then unfortunately it's most likely the transmission. Although I would check the agitator coupling, take the agitator off and run a test.

Share this post


Link to post
Share on other sites

How do I take the agitator off? just pull it like a champ? because it seems it holds very well...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, you could pull like a champ (or perhaps a chimp would have more oomph?) Or you could use that gray muck swirling betwixt your ears and rig up something like this:

gewashnewerstyleagitator.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for your guidance.

I pulled out the agitator and squeaking is really really low now, even with large load of water

I put it back and squeaking remained very low.

Now that means it's still the transmission or it needs some grease somewhere? :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Post a new video so we can get some earballs on it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here is a video of the GE without agitator mounted...Upon filling with water, the agitator ax doeesn't move back and fourth, and I see the belt working without pause. I guess this is normal

The last video is the GE filled with water, with agitator remounted. As I mentioned, it doesn't squeak almost at all.

http://www.youtube.com/watch?v=xXDeLPgpckQ

Share this post


Link to post
Share on other sites

The last video is

It is the Ge with agitator reinserted

Squeaking is almost gone.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds okay to me.

Just keep running it 'till sumpin breaks. :beatnik:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for all your advices an help. I will just run to see what's going on

Share this post


Link to post
Share on other sites