Need appliance parts? Call 877-803-7957 now or use the parts search box:

Parts Search

Troubleshoot modern appliances with confidence…

Click here to check out our structured, online appliance repair training courses for rookies and experienced techs.

FAQs | Repair Videos | Academy | Newsletter | Podcast | Contact

Stay connected with us...

Samurai on Facebook - become a fan today! Sign up for our free newsletter and keep up with all things Appliantology. Subscribe to our YouTube channel for lots of appliance repair tips and help! Follow the Samurai on Twitter and get timely morsels of Appliantological Wisdom! Subscribe to our MST Radio podcast to learn secrets of the trade.
jlb813

Kenmore Gas Range 3627532002

4 posts in this topic

I replaced the gas valve on this range 6 months ago. Now, both ignitors glow but the valve does not open. Is there anything I should look for that could be causing the valve to go bad?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Need appliance parts? Call 877-803-7957 now!

May not be a problem with the valve-- Check continuity of the valve bimetal, if open, then the valve is conclusively bad. If that checks good, measure current draw through the ignitors, should get minimum of 3.2 amps.

Parts links:

Ignitors ==> http://www.repaircli...er/WB13K21/2494

Oven-Igniter-WB13K21-01349186.jpg

Gas valve ==> http://www.repaircli...9K10041/1556010

Oven-Valve-and-Pressure-Regulator-WB19K10041-00902022.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I agree, Ignitors get weak and may not open the Gas Valve

What's the part number of the Gas Valve you installed ?

also... make sure you're using the "flat" Ignitors, not the "round" ones

.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the replies. I should have said in my original post that the ignitor amperages were checked at 3.3 and 3.2. I replaced the valve again, and it is operating normally now. The gas valve I am using is part #WB19K36. I did find that the receptacle had a poor connection on the neutral side. I don't know if that would cause the valve to fail though. Also, both ignitors are flat. Thanks for your help.

Share this post


Link to post
Share on other sites