Need appliance parts? Call 877-803-7957 now or use the parts search box:

Parts Search

Isn’t it time to know what you don’t know?

Click here to check out our structured, online appliance repair training courses for rookies and experienced techs.

FAQs | Repair Videos | Academy | Newsletter | Podcast | Contact

Stay connected with us...

Samurai on Facebook - become a fan today! Sign up for our free newsletter and keep up with all things Appliantology. Subscribe to our YouTube channel for lots of appliance repair tips and help! Follow the Samurai on Twitter and get timely morsels of Appliantological Wisdom! Subscribe to our MST Radio podcast to learn secrets of the trade.
Sign in to follow this  
Followers 0
tommytech

maytag bravos m# mvw500xl0

9 posts in this topic

second  of these washers in as many days.really loud clicking in spin after 90-120 seconds.tilted washer back a bit and stuck my phone under to record and looks like the synch motor attached to drive system slightly disengages during spin,causing the plastic teeth of cam/clutch to bang into each other.is it likely the spring is weak? ordering the motor and that assy. anyone run into this ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Need appliance parts? Call 877-803-7957 now!

Is the drive pulley tight? If not it causes the splutch to "grind". I have had many problems with that drive pulley nut backing off.

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes,its tight.newer washer,about a year old.p.o.s

Share this post


Link to post
Share on other sites

i tried looking this model number up and couldnt. Is the model number listed correct?

Share this post


Link to post
Share on other sites

... mvw500xl0

from here, it looks like you model number is

MVWX500XL0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Its Whirlpools Virtical Modular Washer.  I actually really like these machines. Sorry i couldnt help more. The only thing i could think of would be the splutch and check to make sure that the tub is tight and in the correct location. (unlike the old whirlpools they have to be in a certain spot). Good Luck. Keep me posted on what you find.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did a little more research. May be a bad transmission. Maybe these washers are not as good as i had hoped. lol.

Share this post


Link to post
Share on other sites

... Maybe these washers are not as good as i had hoped. lol.

:thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

i thought the trans was ok,washed normal .spin made no noise initially but after about 90 sec. very loud clicking noise,thats when i saw the gears on the splutch seperating,looks like a spring holds gears engaged when the synch motor slides the bottom gear over.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  
Followers 0