Jump to content
Click here to check out our structured, online appliance repair training courses for rookies and experienced techs.

FAQs | Repair Videos | Academy | Newsletter | Podcast | Contact

Stay connected with us...

Subscribe to our YouTube channel for lots of appliance repair tips and help! Subscribe to our MST Radio podcast to learn secrets of the trade. Sign up for our free newsletter and keep up with all things Appliantology.

xman1x

WHSE5240D1WW Fill issues

Recommended Posts

xman1x

My GE washer, WHSE5240D1WW, will fill normally and run through cycles normally But only on small setting. If on anything larger, it'll work until it hits the rinse cycle and then I'll dispense very little and will stop altogether after what looks like a gallon of water (less than the small setting's amount of water). Thoughts?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Need appliance parts? Call 877-803-7957 now!

evaappliance

Good Water pressure getting to washer  ??

Share this post


Link to post
Share on other sites
xman1x

Yes

Share this post


Link to post
Share on other sites
16345Ed

Clogged water inlet valve more than likely. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
xman1x

Thank you. I'll check. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
16345Ed
6 hours ago, xman1x said:

Thank you. I'll check. 

Let us know...

Share this post


Link to post
Share on other sites
xman1x

Replaced the inlet valve and that part is all good... But now it won't spin. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
16345Ed

Drains?

Share this post


Link to post
Share on other sites
xman1x

Yes. Still drains

Share this post


Link to post
Share on other sites
16345Ed

There is a service bulletin that may pertain. Need to remove pressure hose at tub and clear port with small drill bit. 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
darren412

yeah there is a bulletin out on this as ED mentioned.  You need to clear the flash chamber on the lower right rear of the tub at the end of the water pressure hose line.   pull up the error code history before you get to involved with other stuff.  it may lead you to the problem area quicker.  

Share this post


Link to post
Share on other sites
xman1x

Thank you.  Are we talking about the no spin issue now or still the filling issue because I was about to resolve the no fill issue with a new inlet valve but now it won't spin

Share this post


Link to post
Share on other sites
darren412

not sure why you needed to change the valve. the valve can be ohm checked or live checked during any of the fill processes to check that.  since you have already replaced that valve I was assuming you were talking about the spin issue. Pull up the error code history from the diagnostic sheet in the console. I would start there first after clearing the flash chamber as Ed mentioned if that does not fix the spin issue you are having at the moment now.  good luck ok. i'm going to bed . It's late and i'm Tired   :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
xman1x

Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites
xman1x

Attempted to clear the flash chamber using the drill bit as suggested but nothing really seemed clogged. Then I went into diagnostic mode. Getting an error code for the push button... Otherwise, works on all cycles during diagnostic, except spin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.